Gastouderopvang Pimpeloen

Een dag vol speelplezier

Goed om te weten

Onze huisregels

Pimpeloen is elke dag, behalve de woensdag geopend van:

07.15 uur tot +/-17.45 uur voor 4, max. 5 kinderen van 0 tot 4 jaar per dagdeel. In overleg zijn flexibele breng-/haal tijden geen probleem. 

Geef een verandering, b.v. andere brengtijd, de avond van te voren vóór 21.00 uur door. Is je kindje ziek, geef dit a.u.b. indien mogelijk eerder door.

Ruilen of extra komen kan, mits de groepsgrootte en leeftijden dit toe laat. Graag in overleg. Extra uren worden in de maandstaten verwerkt. Op de 28ste van elke maand ontvang je de uren ter goedkeuring. 

Je zoon of dochter komt minimaal 2 dagdelen per week naar de gastouderopvang. Dit om continuïteit en binding te waarborgen.

Pimpeloen is het gehele jaar geopend met uitzondering van:

officieel erkende feestdagen, één week voorjaar vakantie en drie weken zomervakantie, +/- 1 week kerstvakantie. Je krijgt in januari een jaaroverzicht. Geef je vrije dag min.1 week van te voren aan mij door. Meer dan 2 dagen/vakantie(s) geef je min. 1 maand van te voren door.

De kosten zijn als volgt:

5,50 per kind per uur, excl. bureau kosten. 

Dit is incl. luierdoekjes, lunch, melk, sap, tussendoortjes en vers fruit.

Ouders zorgen zelf voor voldoende luiers, fles- en flesvoeding, dieet voeding, reservekleding e.v.t.  knuffel en speen. Ouders brengen zelf e.v.t. een warme maaltijd of potje groente mee. Wij bieden het kind dit aan tot hij/zij 1 jaar is. Alleen in overleg, mits de situatie het toelaat. Je kind krijgt een eigen bakje om persoonlijke spullen in op te bergen. 

Spelen bij Pimpeloen liever niet in mooie kleren, maar in kleding die makkelijk zit, tegen een stootje kunnen en vuil mogen worden.

Pimpeloen is niet verantwoordelijk voor meegebracht speelgoed. Denk aan zoekraken of kapot gaan hiervan.

Als je kind ziek wordt tijdens de opvang, neem ik contact met je op en bespreken we de situatie. Wanneer je kind zich echt ziek voelt is het beter voor hem/haar dat het opgehaald wordt. Voelt het zich niet dermate ziek en is er geen besmettingsgevaar, dan kan het bij de opvang blijven mits de groepssituatie dat toelaat. Stijgt de temperatuur naar 39 of hoger dan vraag ik je je kind op te halen. Pimpeloen geeft alleen medicatie nadat de ouder het 'toedienen van medicatieformulier' heeft ingevuld. Is je kind thuis al ziek, overweeg dan of het verstandig is om hem of haar naar de opvang te brengen. Het is raadzaam een achterwacht te hebben in de naaste omgeving. Pimpeloen voelt zich verantwoordelijk voor het welzijn de overige kinderen, het gastgezin en zwangere moeders die aanwezig zijn. Ik neem ook het GGD advies in acht. Bij afwezigheid door ziekte van je kind blijft de opvang dag een doorbetaalde dag.  Zie contract. Is je kind langdurig afwezig door ziekte, b.v. bij ziekenhuis opname, dan bekijken wij of er compensatie mogelijk is. 

In geval van calamiteiten vragen wij je een persoon aan te wijzen die je kind op kan halen. Van te voren bij ons bekent. 

In geval van ziekte van de gastouder wordt er, indien je zelf geen opvang mogelijkheden hebt, gekeken of er een vervangende gastouder beschikbaar is. Echter geen garantie dat dit ook lukt. Ook nu is het fijn een zelf achterwacht te hebben.

Ik maak 2 keer per jaar een welbevinden verslag van je kind, maar alleen wanneer je dit op prijs stelt ! Vraag er gerust naar.

Een kind zal nooit aan derden worden meegegeven, tenzij dat van te voren met de ouders/verzorgers is afgesproken.

Voordat de officiële opvang ingaat is mogelijk je kind 1 maal een paar uurtjes te brengen om te wennen. Een wen moment is gratis.

De van te voren afgesproken opvanguren (contract) worden in rekening gebracht. Bij wijzigen of opzeggen van het contract wordt 1 maand opzegtermijn in acht genomen.

Tijdens zwangerschapsverlof worden de van te voren afgesproken opvanguren (contract) door betaalt. De plaats wordt uiteraard vrijgehouden.

Wat is Flexibele opvang:

Wil je graag flexibele opvang, dan overleg je een rooster van min. 1 maand, met een minimum van 9 u, 2 dagdelen per week. Tussendoor kun je dat rooster niet zonder overleg wijzigen. De betreffende opvangplek wordt vrijgehouden. Ook met een flex contract geeft je een vrije dag min, 1 week van te voren door, 2 of meerdere dagen 1 maand van te voren.

Foto's worden alleen met toestemming van de ouders op de website van Pimpeloen geplaatst ! Toestemming van ouders geldt ook voor bezoek aan de oma's en opa's verpleeghuis.

Wij vragen jullie zo min mogelijk snoep te trakteren als je kind jarig is. Er zijn voldoende gezondere varianten te bedenken. 

Het communicatie schrift stopt als je kind 2 jaar wordt.

Ik garandeer een nieuwe opvangplaats +/- 5 maanden vóór aanvangstijd.

Openingstijden

Ma: 07.15 - 17.45 uur
Di:   07.15 - 17.45 uur
Wo: geen opvangdag
Do:  07.15 - 17.45 uur
Vr:   07.15 - 17.45 uur