Gastouderopvang Pimpeloen

Een dag vol speelplezier

Voorwoord

Voor mij is gastouderopvang voor het hele jonge kind de meest ideale vorm van kinderopvang. Gastouderopvang Pimpeloen is professioneel en kleinschalig. Daardoor leer ik elk het kind goed kennen. Dat biedt mij de mogelijkheid in te springen op de persoonlijke behoeften van elk kind en hun ouder(s). Wij zijn er samen verantwoordelijk voor dat het kind een zo fijn mogelijke tijd doorbrengt bij de gastouderopvang.

Per dag/dagdeel komen er max. 5 kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar naar Pimpeloen. De kinderen zien vaak dezelfde gezichten, dat schept een band en voelt voor hen vertrouwt. In de communicatie met ouders is openheid en vertrouwen in elkaar belangrijk.

Kinderen spelen op deze leeftijd vooral naast elkaar. Ze observeren, leren daardoor van de ander. Ook de aandacht delen, op elkaar wachten en rekening houden met elkaar leren ze in de groep. De allerkleinsten worden bij de activiteiten betrokken en leren spelenderwijs van de grotere kinderen. Ik wil elk kind qua spel bieden waar het kind interesse in heeft en wat past in zijn belevingswereld. Stimuleer zelfstandigheid en zorg dat er voldoende uitdaging is. Zo kan zelfvertrouwen groeien. Rust en structuur vind ik belangrijk, kinderen weten dan waar ze aan toe zijn. Ik probeer dit zoveel mogelijk voor ogen te houden. Dat er vooral heerlijk gespeeld en ontdekt kan worden is een pre. Wat mij betreft kunnen de kinderen dan volop ontwikkelen en ontplooien.

 

 

Openingstijden

Ma: 07.30 - 18.00 uur
Di:   07.30 - 18.00 uur
Wo: Pimpeloen gesloten
Do:  07.30 - 18.00 uur
Vr:   07.30 - 18.00 uur